Wandkaarten

Al onze prijzen voor plano kaarten zijn incl. btw en excl. maximaal € 5,- verzendkosten. De verzendkosten voor ingelijste kaarten en whiteboards zijn €25,-. Dit betekent dat wij t.o.v. onze concurrenten vaak aanzienlijk goedkoper zijn.
Naast onze standaardproducten is het ook mogelijk om een op maat gemaakte kaart geleverd te krijgen. Voor een geringe meerprijs kunnen dan uw logo en/of vestiging(en) mee geprint worden. Neem hiervoor contact op met info@kaartenenatlassen.nl. Voor een geringe meerprijs kunnen dan uw logo en/of vestiging(en) mee geprint worden.
De levertijd voor de ingelijste producten is ca. 2 weken. Standaard wordt de planokaart met ophangstrips geleverd. Ingelijste producten worden altijd opgeplakt op 10 mm foam.

Nederland kaarten

Nederlandkaarten staatkundig Nederlandkaarten natuurkundig Wegenkaarten Nederland Administratieve kaarten Gemeentekaarten Overige kaarten

Wandkaarten Nederland

Algemeen

Onze uitgeverij houdt zich bezig met het maken van kaarten of beter gezegd met het samenstellen hiervan. Het maken van kaarten wordt wereldwijd door slechts een paar bedrijven gedaan; Tele-Atlas en Navteq zijn de bekendste. In Nederland is het Kadaster, voorheen de Topografische Dienst, het enige bedrijf dat zich bezig houdt met het in kaart brengen van Nederlands grondgebied. Daarnaast is er nog een partij die copyright vrije data op de markt brengt; Open Street Maps. De data van deze laatste partij is wat wisselend van kwaliteit, echter wel gratis. Alle of misschien bijna alle kaarten die van Nederland worden gemaakt met data van bovengenoemde bedrijven.
De kaart informatie die beschikbaar is bestaat uit zoveel data dat het maken van een kaart bestaat uit het weglaten van informatie, zodat de informatie die wel getoond wordt mooi en duidelijk overkomt.

Wandkaarten

De beschikbare cartografische informatie kan op ieder formaat worden getoond. Om de informatie mooi weer te geven moet de informatie geschaald worden, dat betekent dat afhankelijk van het formaat van de kaart er een bepaalde hoeveelheid informatie wordt weergegeven. Een kaart van 95x105 cm kan nu eenmaal veel meer informatie bevatten dan een kaart gedrukt op A3 formaat. Dat klink logisch, wij krijgen echter vaak klanten aan de lijn die denken dat in het digitale tijdperk alles mogelijk is en dat het daarom ook mogelijk moet zijn om een kaart van Nederland te leveren op A3 formaat met alle wegen en weggetjes. Dat kan wel, echter de kaart is dan onleesbaar. Het meest gangbare formaat van een wandkaart van Nederland heeft een formaat van ca. 95x105 cm. Je zou het niet zeggen, maar Nederland is als het om een kaartbeeld gaat bijna vierkant van vorm.

Schaal

De meeste wandkaarten worden afgebeeld op het hierboven genoemde formaat. De schaal is dan ca. 1:300.000 oftewel 1 cm op de kaart is 3 km in werkelijkheid. Op deze schaal kunnen alle plaatsen en gehuchten evenals de snelwegen en secundaire wegen worden weergegeven. Grotere formaten leveren wij ook, op deze kaarten wordt de bestaande informatie soms groter, dus duidelijker weergegeven. Soms wordt er ook meer informatie weergegeven, zoals het stratenplan binnen de steden en/of de namen van de grotere secundaire wegen. De meest gedetailleerde kaarten die wij verkopen hebben een schaal van 1:10.000. Geheel Nederland zou op deze schaal ruim 30 meter lang worden.

Inhoud

De inhoud kan door ons bepaald worden, u kunt echter ook zelf data aanleveren. Zo hebben we laatst voor een klant een kaart gemaakt met alle ruim 200 golfbanen van Nederland op de exacte locatie weergegeven. Niet alles kan maar er kan wel een heleboel. Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen of mailen.