U bent hier

Nieuwste Wereldkaart Staatkundig

Door webshop op wo, 2018-04-11 10:13

Deze maand is een groot project afgerond. We hebben een serie wereldkaarten gemaakt in drie heel verschillende uitvoeringen. Het gaat om een staatkundige wereldkaart, een natuurkundige wereldkaart (hoogtes) en een environmental kaart. Bij de staatkundige wereldkaart ligt de nadruk uiteraard op de staten (landen) die in verschillende kleuren worden weergegeven. De natuurkundige kaart geeft de hoogtes weer en uiteraard ook flink wat staatkundige informatie maar dan minder prominent weergegeven. De environmental kaart is gebaseerd op de klimatologische indeling volgens Köppen. Meer over deze laatste 2 kaarten in de volgende blogs.

Staatkundige wereldkaart

De medium versie 120x80cm van de staatkundige wereldkaart

 

Het bijzondere van de kaart en van de gehele kaartenserie is dat we de kaarten makkelijk in een andere projectie kunnen omzetten, in staat zijn om relatief eenvoudig vertalingen uit te voeren en in staat zijn om externe data direct in de kaart te plaatsen.De staatkundige kaart is gemaakt om afgedrukt te worden op 3 basisformaten die afhanelijk van het formaat meer of minder details tonen. De basis formaten zijn 80x60cm, 120x80cm en 180x150cm. Uiteraard zijn hier ook weer "eigen" maten op mogelijk.

Detail staatkundige wereldkaart

Detailbeeld uit de wereldkaart medium (120x80cm)

De kaart is zoals u op het detailbeeld ziet voorzien van een shaded reliëf waardoor de ondergrond ook wordt weergegeven. Alle provincies zijn in verschillende tinten weergegeven, de kaart krijgt hierdoor een levendigere uitstraling.  Een kaarten serie met heel veel mogelijkheden. In de volgende blog meer hierover.