U bent hier

Postcodekaarten

Wat zijn postcodes?
Bijna ieder land in de wereld hanteert een postcodesysteem. In Nederland is dit systeem in 1977 ingevoerd om het sorteren van poststukken eenvoudiger te maken en de route van de postbode vast te leggen. Zo bevat de meest bekende postcode 4 cijfers en 2 letters; postcodes met ‘6 cijfers’ worden deze genoemd. In Nederland zijn er aan deze postcodes veel demografische en geografische kenmerken toegevoegd. Hierdoor is de postcodekaart in Nederland relatief populairder dan in het buitenland.

"Postcodekaarten lenen zich heel goed voor een indeling binnen een bedrijf in rayons"

In alle soorten en maten​
Aangezien de Nederlandse markt een grote en belangrijke afnemer is, hebben we een scala aan postcodekaarten in onze webshop. We kunnen een standaardkaart voorzien van 1, 2, 3 en 4 cijferige postcodedata. Op maat maken we ook kaarten met 5 en 6 cijfers. Deze laatste 2 typen kaarten worden meestal digitaal geleverd, dit in verband met het formaat van de uiteindelijke kaart. De 1 t/m 4 cijferige postcodes worden ook regelmatig als kant en klare wandkaart verkocht, en lenen zich daar goed voor.

Op de volgende pagina leggen we de werking per type postcode uit. Lees meer..

Postcodekaart Nederland 4PPC

Geschikt voor bedrijven
Postcodekaarten zijn zeer geschikt voor een indeling binnen een bedrijf in rayons. De postcodegrenzen veranderen nauwelijks en jaarlijks komen er bij de in totaal 4000 bestaande 4 cijferige postcodes slechts enkele nieuwe bij. Dit gebeurt voornamelijk bij grootschalige bouwprojecten waar veel nieuwe kavels worden opgeleverd. Als een postcodekaart is ingedeeld en ingekleurd spreken we over rayonkaarten. Meer informatie over indelingen en rayonkaarten vindt u hier.

 

Een kaart laten samenstellen?
Wilt u zelf een regio of gebied met postcodes in kaart laten brengen, dat kan. De drie elementen die een kaart maken; gebied, formaat en detail staan allemaal met elkaar in verbinding en vormen samen een kloppend kaartbeeld.

Ik wil een Kaart op Maat

 
Niet helemaal voor ogen wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken, zowel telefonisch, per e-mail of tijdens een kop koffie. 

Bekijk een sector

Per sector verschillen de wensen naar een kaart enorm. Bekijk hieronder alle sectoren.

Alle sectoren

Bekijk een ander type kaartbeeld

Kaartbeelden zijn er in alle soorten en maten, bekijk hieronder welk type het beste geschikt is.

Alle kaarttypen