U bent hier

Schoolkaarten Europa

Een kaart van Europa misstaat geen enkel klaslokaal. Kinderen en scholieren kunnen zich hiermee oriënteren en daarnaast draagt de kaart bij aan de algemene kennis. Deze leveren we in staatkundige- en natuurkundige uitvoeringen. Op verzoek kunnen we deze nog aanpassen.

Toon categorieën
1 - 9 van 18

Pagina's

Pagina's

Waarom een Europakaart in de klas?
 

Als leerkracht is het belangrijk om onze leerlingen bewust te maken van de wereld om hen heen. Een Europakaart in de klas kan hierbij helpen. Het is namelijk goed voor de geografische kennis van de leerlingen om te weten waar de verschillende landen en steden zich bevinden binnen Europa. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij het bespreken van nieuwsberichten of tijdens aardrijkskundelessen.

Het verschil tussen een Europakaart en een wereldkaart is dat een Europakaart alleen de landen en steden binnen Europa weergeeft, terwijl een wereldkaart alle landen en continenten op de wereld toont. Aangezien wij in Nederland in Europa wonen, is het voor onze leerlingen extra belangrijk om te weten waar de verschillende landen en steden binnen Europa zich bevinden.

Een Europakaart kan ook helpen bij het bespreken van culturele verschillen tussen Europese landen. Zo kunnen leerlingen zien welke landen er bijvoorbeeld bij elkaar in de buurt liggen en welke talen er in verschillende landen worden gesproken. Dit kan bijdragen aan een beter begrip en respect voor andere culturen.

Kortom, een Europakaart in de klas kan bijdragen aan de geografische kennis van onze leerlingen en kan helpen bij het bespreken van culturele verschillen binnen Europa.