U bent hier

Atlassen

Waar het allemaal begon
De productie van atlassen en boekwerken is er bij ons ingegoten. De allereerste producties waren dan ook uitsluitend atlassen en zijn de reden van het bestaan van Kaarten & Atlassen. Het volume in producties is over de jaren heen gedaald, maar is nog altijd een groot onderdeel van ons bedrijf.

"Het woord "atlas" werd als eerst gebruikt door de Vlaming Gerardus Mercator."

Een korte samenvatting
Door de jaren heen zijn er meerdere series en uitgaven uitgebracht. In 2003 kwamen de eerste Historische Atlassen van Nederland uit. Kort daarna volgen de Provinciale Luchtfoto Atlassen. Na de opleving van de luchtfotobeelden ziet nu ook het kaartbeeld zoals we het kennen van Google Maps het daglicht. De atlas van Nederland in de schaal 1:50.000 wordt uitgegeven met kaartmateriaal van het Kadaster. Een trapje omlaag zien ook de nieuwste Provincieatlassen 1:25.000 hun kans schoon en worden deze in twaalfvoud uitgegeven, één atlas per provincie. Tot slot beslaat de meest recente productie heel Nederland, dan wel in vier losse delen; Noord, Oost, Zuid en West in de schaal 1:50.000.

Kadaster
Vorig jaar heeft het Kadaster ons uitgekozen om hun jubileum uitgave samen te stellen. Deze atlas “200 jaar kaarten maken in beeld’’ is zeer enthousiast door het Kadaster ontvangen en wordt nog steeds door ons verkocht.

Topografische Atlas Zeeland

Wat betekent het woord atlas?
Het woord ‘atlas’ werd als eerst gebruikt door de Vlaming Gerardus Mercator. Hij verwees met dat woord als eerste naar een verzameling kaarten in boekvorm. De atlas is vernoemd naar de titaan Atlas, wat ‘de drager’ betekent. De eerste moderne atlas werd in 1570 uitgegeven door Gillis Coppens van Diest in Antwerpen.

Blijf op de hoogte
Overige boekproducties, zoals straatgidsen en miniatlassen kunnen naar wens worden aangevraagd. Jaarlijks staan er nieuwe atlasproducties op het programma. Volg daar onze nieuwsbrief voor, en blijf als eerste op de hoogte, te vinden onderaan de pagina.

Een atlas laten maken?
We hebben veel ervaring met het maken van atlassen. Het is daarom mogelijk om een eigen atlas te laten samenstellen. Dit kan geheel vrijblijvend op locatie of bij ons op kantoor onder het genot van een kopje koffie. We leggen graag uit wat we kunnen betekenen voor u.  

Ik wil een Kaart op Maat

Bekijk een sector

Per sector verschillen de wensen naar een kaart enorm. Bekijk hieronder alle sectoren.

Alle sectoren

Bekijk een ander type kaartbeeld

Kaartbeelden zijn er in alle soorten en maten, bekijk hieronder welk type het beste geschikt is.

Alle kaarttypen