U bent hier

Educatie

Wat kan een kaart betekenen?
Een schoolkaart onderscheidt zich van andere soorten kaarten omdat enkel de meest kenmerkende plaatsen en locaties van een gebied zijn afgebeeld. Dit gebeurt vaak in heldere kleuren; leesbaarheid en helderheid staan voorop. Deze informatie moet duidelijk zijn en aantrekkelijk om naar te kijken. De kaart moet daarnaast de les of het verhaal ondersteunen, dus ook van een afstand moeten de teksten goed leesbaar zijn.

“Schoolkaarten zijn een belangrijk onderdeel tijdens de schooltijd van een kind”

Voor wie zijn de kaarten geschikt?
Onze schoolkaarten zijn gemaakt voor Nederlandse en Belgische scholen. De eenvoudigere kaarten kunnen op de basisschool gebruikt worden, de kaarten met wat meer detail op de middelbare school. Vanaf groep 6 is topografie inbegrepen bij de lesstof op de basisschool. Op de middelbare school spreken we dan over Aardrijkskunde, waar de kaart nog steeds van essentieel belang is bij het oriënteren.

Bekijk hier het volledige aanbod aan schoolkaarten.

Eenvoudige kleurrijke wereldkaart

Soorten schoolkaarten
We hebben verschillende soorten kaarten, beginnend met: provinciekaarten, Nederland- en België-kaarten, Europakaarten en wereldkaarten, zowel staatkundig als natuurkundig. Onze kaarten zijn door onze eigen studio vormgegeven en hebben daarom de mogelijkheid om deze naar wens nog extra te verreiken. Bijvoorbeeld een plaats of logo van de school op de kaart weergeven.

Een kaart laten samenstellen?
Een veel voorkomend verzoek is om een al bestaande schoolkaart te personaliseren met bijvoorbeeld een logo van de school. Zo geef je een kaart nét een extra beetje persoonlijkheid mee. Is er wens naar een kaart met een ander kleurenschema? Ook dat is geen probleem, en kan op maat worden gemaakt.

Ik wil een Kaart op Maat

 
Op verzoek maken we ook thematische kaarten, met als voorbeeld een godsdienstkaart of een kaart met klimaatzones en breuklijnen. Onze samengevoegde kaarten laten Nederland, Europa en de wereld op één kaart zien, deze set is ook voor de Belgische scholen beschikbaar gemaakt.

Bekijk een andere sector

Per sector verschillen de wensen naar een kaart enorm. Bekijk hieronder alle sectoren.

Alle sectoren

Bekijk een type kaartbeeld

Kaartbeelden zijn er in alle soorten en maten, bekijk hieronder welk type het beste geschikt is.

Alle kaarttypen