U bent hier

Schoolkaarten Nederland

Onze schoolkaarten zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Voor gebruik in de school raden we bisonylkaarten met houten stokken en ophangkoord ten zeerste aan. Klik voor meer informatie op Educatieve kaarten.

Toon categorieën
1 - 9 van 12

Pagina's

Pagina's

Waarom een kaart van Nederland in de klas?
 

Als leerkracht ben je dagelijks bezig met het bieden van kwalitatief goed onderwijs aan je leerlingen. Een belangrijk onderdeel daarvan is aardrijkskunde. Om deze reden is het van belang om een kaart van Nederland in middenbouw en bovenbouw te hebben hangen.

Een kaart van Nederland biedt namelijk tal van voordelen voor de leerlingen. Zo kunnen zij op deze manier beter leren hoe Nederland in elkaar zit en welke steden, dorpen, rivieren en provincies er zijn. Ook geeft het hen de mogelijkheid om te leren waar zij zelf wonen en welke andere plaatsen er in de buurt liggen.

Daarnaast is een kaart van Nederland ook een handig hulpmiddel bij het leren van topografie. Leerlingen kunnen hierdoor beter leren waar de verschillende plaatsen in Nederland liggen en hoe deze zich tot elkaar verhouden.

Kortom, een kaart van Nederland is een onmisbaar hulpmiddel bij het geven van goed aardrijkskundeonderwijs.