U bent hier

Landkaarten

Je vindt hier veel verschillende landkaarten van Nederland en België maar ook van andere landen. Meer kaarten bevinden zich in ons digitale archief. Vind je niet wat je zoekt, bel of mail ons. We verkopen ook digitale landkaarten.

Toon categorieën
1 - 9 van 166

Pagina's

Pagina's

Kaartenarchief

Van alle landen in de wereld hebben wij kaarten in het archief. Zoek je een kaart dat niet op de website staat, bel of mail ons dan even voor overleg. Naast het leveren en aanpassen van bestaande kaarten  is het ook mogelijk dat we een kaart voor je maken.

Soorten landkaarten

Er zijn verschillende soorten van landkaarten; de staatkundige kaart en de natuurkundige kaart zijn de meeste voorkomende. In de manier van weergeven vind je 3 soorten van weergave die in verschillende varianten altijd weer terugkomen.

De  “eiland”kaart; hierop is alleen het betreffende land weergegeven, het buitenland is compleet blanco.

De uitgelichte kaart; het land waar het om gaat is duidelijk weergegeven en de omliggende landen minder duidelijk of met minder detail.

De niet uitgelichte kaart; het land plus omliggende landen met alle details weergegeven.

Basisinformatie

In iedere landkaart vormt de grens de basis, alle grotere plaatsen en wateren worden  ook altijd weergegeven.  Andere items die worden afgebeeld zijn: snelwegen, N-wegen, kleinere plaatsen en wateren, spoorlijnen, bossen, bergen, administratieve grenzen binnen het land, etc…