U bent hier

Landkaarten

U vindt hier veel verschillende landkaarten van Nederland en België maar ook van andere landen. Meer kaarten bevinden zich in ons digitale archief. Vindt u niet wat u zoekt, bel of mail ons. We verkopen ook digitale landkaarten.

Toon categorieën
1 - 9 van 276

Pagina's

Pagina's

Kaartenarchief

Van alle landen in de wereld hebben wij kaarten in ons archief. Zoekt u een kaart die niet op de website staat, bel of mail ons dan even voor overleg. Naast het leveren en aanpassen van bestaande kaarten is het ook mogelijk dat we een kaart voor u maken.

Soorten landkaarten

Er zijn verschillende soorten landkaarten; de staatkundige kaart en de natuurkundige kaart zijn de meeste voorkomende. In de manier van weergeven vind je drie soorten van weergave die in verschillende varianten altijd weer terugkomen.

De eilandkaart; hierop is alleen het betreffende land weergegeven, het buitenland wordt niet weergegeven en is compleet blanco.

De uitgelichte kaart; het land waar het om gaat is duidelijk weergegeven en de omliggende landen minder duidelijk of met minder detail.

De niet uitgelichte kaart; het land, plus omliggende landen worden met veel details weergegeven.

Basisinformatie

In iedere landkaart vormt de landsgrens de basis, alle grotere plaatsen en wateren worden normaliter ook altijd weergegeven. Andere items die worden afgebeeld zijn: snelwegen, N-wegen, kleinere plaatsen, spoorlijnen, bossen, bergen, administratieve grenzen en op verzoek nog veel meer.