U bent hier

Rayonkaarten

Wat kan een kaart betekenen?
De onderliggende informatie is bij dit type kaarten minder belangrijk. Zo worden o.a. wegen, wateren, bossen en plaatsen niet of summier weergegeven. Het gaat om de indeling op basis van bijvoorbeeld provincies, gemeenten, plaatsen, postcodegebieden, coropgebieden, veiligheidsregio’s, waterschappen en anderen. In dit rijtje is de postcodekaart veruit de populairste. Dit kaarttype wordt uitgebreid besproken in de categorie ‘Postcodekaarten’.

“Een rayon geeft in één oogopslag het werkgebied van een organisatie weer”

Kaarten zijn flexibel
Een rayonkaart wordt eigenlijk altijd als wandkaart geleverd en in mindere mate als digitale kaart. Een rayonkaart komt het beste tot zijn recht als de afgebeelde informatie in één oogopslag duidelijk is voor de gebruiker. Duidelijkheid en helderheid zijn het fundament voor een goede rayonkaart.

Postcodedata is populair
Het meest gebruikte type data zijn postcodes en vormen vaak de basis. Afhankelijk van het aantal rayons dat men wilt indelen kan er een 1 t/m 6 cijferige postcodekaart als basis worden gebuikt. We adviseren dat u de indeling zelf doet. Aan de hand van de gegevens die worden aangeleverd gaan wij aan de slag en maken een rayonkaart voor u, volledig naar wens.

Rayonkaart Zuid-Holland

Alle gebieden zijn mogelijk
Er kan van ieder gebied; een provincie, een land, de  wereld een rayonkaart gemaakt worden. Voor Nederlandse ondernemingen wordt vanzelfsprekend Nederland meestal als uitgangspunt genomen. Vooral franchiseondernemingen, verkoopafdelingen, logistieke afdelingen en marketingafdelingen laten een rayonkaarten aanmeten.

Hieronder zijn enkele voorbeelden te zien van heldere rayonkaarten.

Een kaart laten samenstellen?
Heeft u een rayon of meerdere die in kaart gebracht moeten worden? Aan de hand van drie elementen die een kaart maken; gebied, formaat en detail maken we een kaart die volledig naar wens is.

Ik wil een Kaart op Maat

 
Niet helemaal voor ogen wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken, zowel telefonisch, per e-mail of tijdens een kop koffie. 

Bekijk een sector

Per sector verschillen de wensen naar een kaart enorm. Bekijk hieronder alle sectoren.

Alle sectoren

Bekijk een ander type kaartbeeld

Kaartbeelden zijn er in alle soorten en maten, bekijk hieronder welk type het beste geschikt is.

Alle kaarttypen