U bent hier

Schoolkaarten

Wat kan een kaart betekenen?
Iedereen kent de welbekende schoolkaart. In vele vormen beschikbaar en door verschillende uitgevers op de markt gebracht. Een papiergedrukte kaart, geplakt op linnen en voorzien van houten stokken. Wie had gedacht dat deze kaarten door het ‘digibord’ inmiddels zijn vervangen komt nog bedrogen uit. Een fysieke schoolkaart bewaakt een permanente plek in het lokaal en is een ijkpunt voor kinderen als focus. Basistopografie is mede door deze kaarten binnen de Nederlandse samenleving een onderdeel van de educatie en van onmiskenbare waarde.

"Schoolkaarten zijn zeer belangrijk voor de beeldvorming en oriëntatie van een kind."

Wat maakt een kaart een schoolkaart?
Een schoolkaart is een kaart waarop de voornaamste plaatsen, plaatsnamen, wateren en regio’s in duidelijke sprekende kleuren zijn afgebeeld. Door de functie van de kaart, het op afstand moeten kunnen bestuderen is de lettergrootte vergroot. Zo wordt de kaartenmaker gedwongen de meest essentiële informatie te tonen. Boven alles laat een goede schoolkaart enkel de meest cruciale plaatsen en locaties zien. Het gezegde “Less is more” gaat in dit geval op.

Volgens de Topo-leermethode
Er is bij het maken van de kaart rekening gehouden met de eisen van de meeste topo-leermethodes. De in deze topo-methoden genoemde plaatsnamen, waternamen en regionamen zijn op onze kaarten afgebeeld.

Combinatiekaart Europa

Welke uitvoering past bij een schoolkaart?
Onze Nederlandse- en Belgische schoolkaarten worden gedrukt op sterk en duurzaam bisonyl (vrachtwagenzeil) en daarna voorzien van houten stokken met ophangkoord. Iedere kaart wordt in een aparte koker geleverd die ook als opbergkoker dient. De kaarten zijn praktisch onverwoestbaar en gaan jarenlang mee. Op maat maken wij ook thematische schoolkaarten, zo hebben we onlangs een kaart gemaakt met de wereld- godsdiensten, een klimaatzonekaart en een unieke breuklijnenkaart.

Vind de juiste schoolkaart
Bezoek bijvoorbeeld de volgende categorieën:

Schoolkaarten provincies Nederland
Schoolkaarten Nederland
Schoolkaarten België
Schoolkaarten Europa
Schoolkaarten Wereld
Schoolkaarten Combi (land, Europa, Wereld)

 

Een kaart laten samenstellen?
Bent u zelf op zoek naar een bepaald type schoolkaart? We kunnen elke kaart omtoveren tot een kaart die in een lokaal of kinderkamer opgehangen kan worden. Ook het stijlen naar gewenste kleuren is geen probleem.

Ik wil een Kaart op Maat

 
Niet helemaal voor ogen wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken, zowel telefonisch, per e-mail of tijdens een kop koffie. 

Bekijk een sector

Per sector verschillen de wensen naar een kaart enorm. Bekijk hieronder alle sectoren.

Alle sectoren

Bekijk een ander type kaartbeeld

Kaartbeelden zijn er in alle soorten en maten, bekijk hieronder welk type het beste geschikt is.

Alle kaarttypen