U bent hier

Bouw & Techniek

Wat kan een kaart betekenen?
Wegenbouwers, huizenbouwers, energiemaatschappijen en andere bedrijven die binnen deze sector vallen weten ons inmiddels te vinden voor zeer uiteenlopende opdrachten. Zo hebben we voor Rijkswaterstaat kaarten met een nieuw wegtracé gemaakt, hebben we het Nederlandse netwerk aan hoogspanningslijnen in kaart gebracht, maar ook kaarten geleverd waarop allerlei verschillende projecten zijn afgebeeld.

"Cartografie is in staat extra inzicht te bieden op een gebied waar dit cruciaal is"

De kaarten die we voor deze sector maken zijn soms zeer complex, en vaak moet deze informatie exact worden weergegeven. Ruimtelijke vormgeving scheert langs het vakgebied van de cartograaf en treedt deze ook weleens binnen. Een klus die met veel oog voor detail moet worden uitgevoerd.

Energie in kaart gebracht
De voorbeelden tonen onder andere kaarten die we gemaakt hebben voor een energiemaatschappij; alle soorten van bovengrondse leidingen hebben we in een kaart moeten weergeven waarbij de verschillend voltages die door de stroomdraden getransporteerd worden een instinctieve, heldere kleur hebben gekregen.

Type kaarten binnen de sector Bouw & Techniek zijn routekaarten, locatiekaarten en zonekaarten.

Constructiekaart Rijkswaterstaat Nederland

Een oplossing is altijd mogelijk
Een ander project is een pijpleiding van RAPL (Rotterdam-Antwerpen Pijpleiding) die precies in een topografische kaart geplaatst moet worden. Moeilijkheid daarbij is dat de topografische kaarten van Nederland in een andere projectie gemaakt zijn dan die van België en niet op elkaar aansluiten. Hiervoor worden er diverse trucjes uitgehaald om de kaartbeelden naar elkaar toe te trekken zonder het beeld uit verband te trekken.

Een kaart laten samenstellen?
Wanneer u geinteresseerd bent om een kaart samen te laten stellen gaan we als eerste uit van de meest belangrijke data. Als deze aangeleverd wordt creeeren we een kaart die hier omheen wordt gegoten. De wensen en verzoeken nemen we in een eerste proef mee tot de kaart uiteindelijk helemaal

Ik wil een Kaart op Maat

 
naar wens is. Als de kaart compleet is gaan we over tot het aanleveren. Dit kan een digitale kaart zijn, een fysieke print, of beide. Vraag ons naar de opties voor beide uitvoeringen. Zo beschikken we over vele fysieke uitvoeringen en zijn de digitale uitvoeringen ook in grote getalen aanwezig.

Bekijk een andere sector

Per sector verschillen de wensen naar een kaart enorm. Bekijk hieronder alle sectoren.

Alle sectoren

Bekijk een type kaartbeeld

Kaartbeelden zijn er in alle soorten en maten, bekijk hieronder welk type het beste geschikt is.

Alle kaarttypen