U bent hier

Illustratieve kaarten

Wat is een illustratieve kaart?​
Illustratieve kaarten zijn producten waar het handwerk in uitblinkt. Kaartelementen die met extra veel zorg zijn bewerkt, en vaak een grafische verschijning hebben. Dit type kaart heeft vele uiteenlopende varianten en kan in werkelijk alle geuren en kleuren tot zijn recht komen. Zo zijn bijvoorbeeld de kaarten van een attractiepark zeer illustratief. De verbeelding van de kaart staat voorop en het fijne gevoel dat gecreëerd wordt staat centraal.

“Illustratieve kaarten kunnen de gebruiker van de kaart een gericht gevoel meegeven.”

Illustratief en informatief
De nadruk bij de illustratieve kaart ligt niet op het informatieve gedeelte. Dit betekent echter niet dat dit niet mogelijk is. Om een voorbeeld te geven van een illustratieve kaart die daarnaast nog steeds informatief blijft, is deze kinderkaart van Nederland met sprekende kleuren een exemplaar.

Duidelijk is wel dat het informatieve gedeelte van ondergeschoven belang is en het doel van de kaart een bepaalde emotie tot stand moet brengen: Vrolijk, kinderlijk, speels, met een vleugje informatie.

Voetbalkaart van Nederland

Binnen de lijnen
Een ander voorbeeld waar het illustratieve gedeelte doorschijnt is een kaart van Nederland met alle voetbalclubs in de Eredivisie en Jupiler League. Met behulp van speelse elementen, zoals bomen, gras en spelende voetballers krijgt de kaart een illustratieve makeover. Door het verder toevoegen van de stadions met de logo’s van de clubs wordt de kaart nóg meer grafisch en wordt daarmee iets meer speels, geschikter voor een jonger publiek.

Een kaart laten samenstellen?
Een kaart laten samenstellen is heel eenvoudig. Ons team is in staat om alle wensen volledig op te nemen in een designkaart. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken, zowel telefonisch, per e-mail of tijdens een kop koffie. 

Ik wil een Kaart op Maat

Bekijk een sector

Per sector verschillen de wensen naar een kaart enorm. Bekijk hieronder alle sectoren.

Alle sectoren

Bekijk een ander type kaartbeeld

Kaartbeelden zijn er in alle soorten en maten, bekijk hieronder welk type het beste geschikt is.

Alle kaarttypen