U bent hier

Vastgoed

Wat kan een kaart betekenen?
Ondanks alle nieuwe digitale technieken is het nog steeds nuttig om eigendom of een sectie grond aan de muur te hebben hangen. De kracht van een grote fysieke kaart kan vandaag de dag nog steeds van enorme waarde zijn. In een oogopslag wordt duidelijk wat onder iemand zijn verantwoording valt, en wat niet. Daarnaast is een dergelijke kaart ook uiterst handig qua planning en overzicht.

"Zo veranderlijk als een stuk data is, kan een kaart zich daar naar aanpassen"

De kaarten die we voor deze sector maken zijn soms zeer complex, en vaak moet deze informatie exact worden weergegeven. Ruimtelijke vormgeving scheert langs het vakgebied van de cartograaf en treedt deze ook weleens binnen. Een klus die met veel oog voor detail moet worden uitgevoerd.

Het formaat zet de toon
Kaarten met ingetekend, gelabeld vastgoed beslaan meestal een iets kleiner gebied, dit omdat de bijbehorende teksten van de verschillende panden anders niet leesbaar worden weergegeven, en belangrijke details niet geplaatst kunnen worden. Het formaat, detail en het gebied van een kaart hangen nauw met elkaar samen. Vraag ons voor advies op basis van de te plaatsen data. 

Vastgoedkaart waarin alle panden zijn weergegeven

Schaal in alle soorten maten
Data kan echter op elke schaal worden weergegeven. In de voorbeelden laten we ruwweg vier verschillende kaarttypen zien, maar ook vier kaarten die sterk verschillen qua schaal. Zo kan een enkel perceel worden ingevuld. En datzelfde perceel  kan ook worden afgebeeld in een kaart waar een hele gemeente, of halve provincie is afgebeeld. Naarmate de schaal omhoog gaat, gaat het detail omlaag. 

Een kaart laten samenstellen?
Wanneer u geinteresseerd bent om een kaart samen te laten stellen gaan we als eerste uit van de meest belangrijke data. Als deze aangeleverd wordt creeeren we een kaart die hier omheen wordt gegoten. De wensen en verzoeken nemen we in een eerste proef mee tot de kaart uiteindelijk helemaal

Ik wil een Kaart op Maat

 
naar wens is. Als de kaart compleet is gaan we over tot het aanleveren. Dit kan een digitale kaart zijn, een fysieke print, of beide. Vraag ons naar de opties voor beide uitvoeringen. Zo beschikken we over vele fysieke uitvoeringen en zijn de digitale uitvoeringen ook in grote getalen aanwezig.

Bekijk een andere sector

Per sector verschillen de wensen naar een kaart enorm. Bekijk hieronder alle sectoren.

Alle sectoren

Bekijk een type kaartbeeld

Kaartbeelden zijn er in alle soorten en maten, bekijk hieronder welk type het beste geschikt is.

Alle kaarttypen