U bent hier

Zonekaarten

Wat kan een kaart betekenen?
Dit type kaart wordt vaak gebruikt bij ondernemingen of afdelingen binnen bedrijven die met vervoer van goederen bezig zijn. Op een zonekaart wordt het werk- of afzetgebied van de klant weergegeven. De kaart wordt ingedeeld in zones. Deze zones kunnen gebieden zijn die op basis van een afstand hemelsbreed worden getrokken. Vanuit de vervoerslocatie(s) worden dan op gelijkmatige afstanden cirkels op de kaart getrokken. Aan de hand van de weergave van plaatsen en/of postodes kan bepaald worden in wat voor zone een locatie zich bevindt.

"Een zonekaart beslaat een regio of meerdere waarin een bedrijf zich wenst te bewegen."

Een tandje erbij
Ingewikkelder wordt het als er zones worden gemaakt op basis van af te leggen afstanden. Met name de thuisbezorgd-bedrijven willen graag weten welke klant-locaties zich bijvoorbeeld binnen 15 minuten rijden op een scooter of fiets bevinden. Een zone-grens geeft een veel werkelijker beeld van de af te leggen afstand, en de daarbij behorende reistijd.

Bezorggebied met postcodes voor Papa Johns

Multifunctionele werking
Vaak wordt een groter gebied met als voorbeeld Nederland in meerdere zones verdeeld, zo kan op basis van bijvoorbeeld een postcodegebied een vaste wekelijkse bezorgdag grafisch weer worden gegeven. Zo’n dergelijke kaart wordt als afbeelding vaak op de desbetreffende website geplaatst zodat klanten een idee van leverdag of -prijs hebben als er bij een bedrijf een bestelling wordt gedaan. De kaarten worden ook vaak als wandkaart of placemat binnen het bedrijf gebruikt zodat een klant verteld kan worden wat een leverdag of verzendprijs is.

Een kaart laten samenstellen?
Heeft u een zone of gebied dat in kaart gebracht moet worden? Aan de hand van het gebied wordt er bepaald hoe groot de kaart wordt en het daarbij behorende detailniveau. De drie elementen die een kaart maken; 

Ik wil een Kaart op Maat

 
gebied, formaat en detail staan allemaal met elkaar in verbinding. Niet helemaal voor ogen wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. 

Bekijk een sector

Per sector verschillen de wensen naar een kaart enorm. Bekijk hieronder alle sectoren.

Alle sectoren

Bekijk een ander type kaartbeeld

Kaartbeelden zijn er in alle soorten en maten, bekijk hieronder welk type het beste geschikt is.

Alle kaarttypen