U bent hier

Nieuwste Wereldkaart Staatkundig Upgrade

Door webshop op vr, 2019-01-11 19:24

Onlangs hebben we een serie wereldkaarten gemaakt; een staatkundige kaart, een natuurkundige kaart en een environmental kaart. Bij de staatkundige wereldkaart ligt de nadruk uiteraard op de staten (landen) die in verschillende kleuren worden weergegeven. De natuurkundige kaart geeft de hoogtes weer en uiteraard ook flink wat staatkundige informatie maar dan minder prominent weergegeven. De environmental kaart is gebaseerd op de klimatologische indeling volgens Köppen. Meer over deze laatste 2 kaarten in de volgende blogs.

staatkundige wereldkaart

De medium versie 120x84 cm van de staatkundige wereldkaart

 

Het bijzondere van de kaart en van de gehele kaartenserie is dat we en in staat zijn om externe data direct in de kaart te plaatsen. De staatkundige kaart is gemaakt om afgedrukt te worden op 3 formaten die afhankelijk van het formaat meer of minder details tonen. De basis formaten zijn 100x70 cm (basis data), 120x84 cm en 140x100 cm (gedetailleerd kaartbeeld), 175x120 cm en 200x140 cm (zeer gedetailleerd kaartbeeld) . Uiteraard zijn hier ook weer "eigen" maten op mogelijk. 

 

Detail staatkundige wereldkaart

Detailbeeld uit de wereldkaart medium (120x84 cm)

De kaart is zoals u op het detailbeeld ziet voorzien van een shaded reliëf waardoor de ondergrond ook wordt weergegeven. Alle provincies zijn in verschillende tinten weergegeven, de kaart krijgt hierdoor een levendigere uitstraling.  Een kaartenserie met heel veel mogelijkheden.