U bent hier

Postcodekaart Europa

Door webshop op di, 2019-06-25 09:26

Het heeft even geduurd maar deze week (juni 2019) is de complete postcodekaart van Europa verschenen. Wat maakt deze postcodekaart anders dan de eerder gemaakte kaarten? Het belangrijkste is dat deze kaart een zgn "projectie" heeft waardoor wij in staat zijn om de kaart op alle gebieden aan te passen. Zo zijn op deze kaart wegen en plaatsen  standaard afgebeeld. Meer plaatsen en wegen kunnen door ons op aanvraag ook in de kaart geplaatst worden evenals andere informatie.

Postcodekaart Europa

Uiteraard bevat de kaart van alle landen van Europa de postcodegebieden, namen en grenzen. Van bijna alle landen is dit een 2-cijferig gebied, de heel kleine landen zijn 1-cijferig weergegeven.  Een leuk weetje is het feit dat in deze kaart ook de postcodegebieden van Ierland zijn weergegeven. Ierland beschikte tot voor enkele jaren geleden nog niet over postcodes.

 

Alle Oost-Europese landen zijn ook van postcodes voorzien. De kaart kan afgedrukt worden op iedere formaat en in iedere uitvoering. Voor de standaard uitvoeringen en maten zie de webshop.