U bent hier

Wat is een Kaart op Maat? Deel 1

Door Jim Handstede op vr, 2016-09-30 14:34

Om maar gelijk het eerste woord ‘Kaart’ te tackelen, want het is een verwarrende. Een woord met meerdere betekenissen zoals je misschien al weet. Wanneer we praten over een kaart, in de cartografische zin, dan hebben we het over een kaart met geografische data; een stadskaart, landkaart of bijvoorbeeld wereldkaart. De ander, is de minst even bekende ansichtkaart, in het kort echter hetzelfde: ‘kaart’.

Je had vast geen blog over Hallmark kaarten verwacht, en dat klopt. Nee, we hebben het over een op maat gemaakt kaart, in de meest cartografische zin van het woord.  

https://www.kaartenenatlassen.nl/sites/default/files/Wereldkaart.jpg

Als we het hebben over kaarten, bedoelen we bijvoorbeeld een wereldkaart.

 

Wanneer is iets een Kaart op Maat?

Om ‘normale’ kaarten van de op maat kaarten te onderscheiden is zeer eenvoudig te doen. Alle kaarten waar één of meerdere extra handelingen aan te pas komen zijn in principe op maat gemaakte kaarten. Denk aan bijvoorbeeld het bijzetten van bepaalde data:

- Uitlichten van een bepaald gebied
- Een bepaalde kleurstelling doorvoeren in de kaart
- Het toevoegen van extra plaatsen
- Extra data zoals postcodegebieden of gemeentegrenzen toevoegen
- Een groter gebied aanvragen

Ik kan nog even doorgaan, maar je snapt het. De opties zijn praktisch eindeloos en je kunt letterlijk alle kanten op met je verzoek. Dat kan soms verwarrend werken door de hoeveelheid richtingen die je uit kan gaan. Het is daarom goed om te weten dat ons team al velen jaren dit soort verzoeken krijgt, en we je probleemloos door dit traject kunnen begeleiden. Kijk ook op onze pagina om een eigen aanvraag te doen.

 

https://www.kaartenenatlassen.nl/sites/default/files/Sample_Blog_1.jpg

Een kaart met een groot aantal extra routes, locaties en een op maat gemaakte stijl.

 

Aan de slag!

Een veel voorkomend verzoek is bijvoorbeeld het aanvragen van een kaart met een bepaalde regio centraal uitgebeeld. Laten we zeggen een gebied in Midden-Nederland: ‘Rivierenland’. De klant heeft een aantal locaties doorgegeven die op de kaart afgebeeld moeten worden. Aan de hand van het adres zoeken we bij de locaties een tweetal coördinaten. In dit geval een latitude en longitude coördinaat. We hebben op dit moment een plaats, of punt. Data die we kunnen verbinden aan dit punt. En een locatie, die we nodig hebben om de punt te plaatsen in een nieuwe of bestaande kaart.

 

https://www.kaartenenatlassen.nl/sites/default/files/Rivierenland_Lowres.jpg

De extra toegevoegde punten zijn duidelijk te zien.

 

https://www.kaartenenatlassen.nl/sites/default/files/Rivierenland_Sample.jpg

De punten zijn gestyleerd en genummerd. Dit kan op aanvraag in elke stijl worden uitgevoerd.

 

Een vliegende start

We hebben nu een goede basis om de kaart nog verder uit te kunnen breiden met bijvoorbeeld extra fietsroutes en / of knooppunten. Dit en nog veel meer zullen we later behandelen.

In het volgende blog zullen we iets dieper ingaan op het toevoegen van additionele informatie en de uiteindelijke uitwerking van een Kaart op Maat!

 

Duurt de volgende blog je te lang? Vraag ons hier dan om meer informatie.