U bent hier

Fiets em erin!

Door Jim Handstede op wo, 2017-01-04 12:50

We beginnen deze blog met het nieuws dat we vanaf vandaag fietsroutes en knooppunten van heel Nederland kunnen leveren. De welbekende wit met groen omlijnde bordjes die zich door vele stukken groen Nederland verweven. Het bestand is in combinatie met een kaart verkrijgbaar, maar ook als los bestand. Dan meer geschikt voor de graficus die hier volop mee aan de slag kan. Kortom, een mooie aanwinst. Hieronder gaan we iets dieper in op wat de data precies inhoudt.

Een fietsknooppunten route is een netwerk van bestaande fietsroutes die met elkaar verbonden zijn via knooppunten. De fietser kan zijn eigen route samenstellen, printen, in je mobiele telefoon inladen of de knooppunten die gepasseerd moeten worden op een briefje schrijven. De fietstocht kan dus geheel naar eigen inzicht worden samengesteld. De fietsknooppunten zijn door de Belg Hugo Bollen in de jaren ’80 bedacht. In Belgisch Limburg zijn in die tijd de eerste knooppunten gerealiseerd. Dit gebeurde omdat in dit gebied veel verkeersluwe en autovrije fietspaden werden aangelegd.

Fietsroutes en knooppunten

Het knooppunten systeem heeft de volgende unieke kenmerken:

  • Ruim 30.000 kilometer lang
  • Meer dan 8900 knooppunten
  • Je kan je eigen fietsronde samenstellen
  • In twee richtingen is het netwerk duidelijk bewegwijzerd
  • Overzichtskaarten staan op ieder knooppunt
  • Er is vanuit het netwerk een aparte bewegwijzering naar de dorps- en stadscentra

Fietsroutes en knooppunten

Door de jaren heen zijn de knooppunten steeds verder uitgebreid, eerst in België later in Nederland en anno nu in veel delen van de EU. De data van het fietsroutenetwerk dat wij verkopen is geschikt voor professionele gebruikers die kaarten, folders of borden willen maken met daarop fietsroutes en knooppunten ingetekend. Voor meer informatie hierover ga naar fietsknooppunten informatie. We kunnen echter voor alle andere enthousiastelingen een prachtige kaart maken, met daarin alle informatie opgenomen.

Voor meer informatie en de beschikbaarheid van de data kan je op onze pagina nog meer lezen over Fietsroutes en knooppunten.