U bent hier

Nieuwste Wereldkaart Natuurkundig

Door webshop op vr, 2018-04-13 07:57

De afgelopen maanden hebben we aan een allesomvattende werelkaart gewerkt. De kaart hebben we in drie verschillende uitvoeringen gemaakt.  Het gaat om een staatkundige wereldkaart, een natuurkundige wereldkaart (hoogtes) en een environmental kaart. Over de staatkundige kaart hebben we u in de vorige blog bericht.  De natuurkundige kaart geeft de hoogtes weer en uiteraard ook flink wat staatkundige informatie maar dan minder prominent weergegeven. De hoogtes zijn in 7 categoriën aangegegevn die ieder hun eigen kleur hebben, deze kleuren kunnen worden aangepast. Het shaded-reliëf (geen 3D) geeft de bergachtige ondergrond aan. Dit alles zorgt voor een duidelijk en realistisch kaartbeeld. De environmental kaart is gebaseerd op de klimatologische indeling volgens Köppen. Meer over deze laatste kaart in de volgende blog.

Natuurkundige wereldkaart

De medium versie 120x80cm van de natuurkundige wereldkaart

Het bijzondere van deze natuurkundige kaart en dus van de gehele kaartenserie is dat we de kaarten makkelijk in een andere projectie kunnen omzetten, in staat zijn om relatief eenvoudig vertalingen uit te voeren en in staat zijn om externe data direct in de kaart te plaatsen.De natuurkundige kaart is gemaakt om afgedrukt te worden op 3 basisformaten die afhankelijk van het formaat meer of minder details tonen. De basis formaten zijn 80x60cm, 120x80cm en 180x150cm. Uiteraard zijn hier ook weer "eigen" maten  mogelijk.

 

WK natuurkundig detail

Detailbeeld uit de wereldkaart natuurkundig medium (120x80cm)

De kaart is zoals u op het detailbeeld ziet voorzien van een shaded reliëf waardoor de ondergrond ook wordt weergegeven. Zeedieptes, bergketens en bergtoppen (hoogte) zijn weergegeven evenals een indeling in ruwe tijdzones, zie de klokjes onder - en boven in beeld.  Een kaarten serie met heel veel mogelijkheden. In de volgende blog meer over de environmental kaart.