U bent hier

Administratieve kaarten

Wat kan een kaart betekenen?
De onderliggende informatie is bij dit type kaarten minder belangrijk. Zo worden o.a. wegen, wateren, bossen en plaatsen niet of summier weergegeven. Het gaat om de indeling op basis van bijvoorbeeld provincies, gemeenten, plaatsen, postcodegebieden, coropgebieden, veiligheidsregio’s, waterschappen en anderen. In dit rijtje is de postcodekaart veruit de populairste. Dit kaarttype wordt uitgebreid besproken in de categorie ‘Postcodekaarten’.

"Administratieve kaarten zijn vaak zeer eenvoudig opgestelde kaarten."

Eenvoud en helderheid
Vaak is het van belang om te weten welke plaatsen zich in een gemeente bevinden of binnen en waterschap. Relatief veel van dit soort kaarten wordt geleverd in een zeer eenvoudige uitvoering. Een witte ondergrond met daarop de administratieve grenzen en namen. De meeste van deze kaarten worden digitaal geleverd en worden intern gebruikt om een rayon indeling te maken.

Voorbeeld van een Regiokaart met 3 indelingen

Multifunctionele werking
Een andere populaire kaart is de gemeentekaart, veel indelingen zijn hier op gebaseerd. Ieder jaar vindt er wel ergens in Nederland bij meerdere gemeenten een herindeling plaats, dit betekent dat de kaart jaarlijks wordt bijgewerkt. Ondanks dat blijft de postcodekaart de kampioen. Deze is het meest geschikt om een (rayon)indeling te maken, dan wel op een niveau van 1 tot 6 cijfers. Voor meer informatie over postcodekaarten bekijk deze pagina.

Een kaart laten samenstellen?
Aan de hand van het gebied die in de kaart moet worden opgenomen wordt er bepaald hoe groot de kaart wordt en daarbij het behorende detailniveau. De drie elementen die een kaart maken; gebied, formaat en detail staan allemaal met elkaar in verbinding.

Ik wil een Kaart op Maat

 
Niet helemaal voor ogen wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken, zowel telefonisch, per e-mail of tijdens een kop koffie. 

Bekijk een sector

Per sector verschillen de wensen naar een kaart enorm. Bekijk hieronder alle sectoren.

Alle sectoren

Bekijk een ander type kaartbeeld

Kaartbeelden zijn er in alle soorten en maten, bekijk hieronder welk type het beste geschikt is.

Alle kaarttypen