U bent hier

3D Cartografie

Wat is een 3D kaart?
Een 3D kaart is een digitale afbeelding, video of webmodel van de werkelijkheid. Deze kaartbeelden zijn qua maat exact conform de werkelijkheid. De opbouw van deze kaarten gebeurt vanuit een hoogtebestand waarin BAG data en/of Top10 NL data geprojecteerd wordt. Op deze manier kan een zeer precieze technische tekening gemaakt worden waarin alle gebouwen, rijbanen, stoepen, bomen, lantaarnpalen en meer geprojecteerd worden.

"Data visueel maken is een understatement bij sprake over 3D Cartografie"

Hoogte in beeld brengen
Als we dan weer een stap verder gaan kunnen we de hoogte van gebouwen en/of van andere objecten met behulp van een ‘puntwolkbestand’ in de kaart weergeven. Vervolgens is er de mogelijk gebouwen te voorzien van een realistisch uiterlijk, met behulp Autodesk Revit. Voor tijdbesparing maken wij hierbij ook gebruik van Sketchupmodellen.

Meerdere mogelijkheden
De demo beslaat een stuk van Amsterdam. Het gebied van de Dam tot het Centraal Station worden in vijf verschillende aspecten weergegeven. Driedimensionale GIS data, Een AHN puntwolk, een technische tekening, overzicht van een AHN maaiveld en tot slot een hyperrealistische weergave.
 

 

Interesse in een product?
Met name het helder, visueel en accuraat weergeven van technische tekeningen en realistische 3D modellen is een gebied waarin we sterk in de schoenen staan. Met name de laagdrempelige prijs van deze projecten maken het voor meer dan enkel grotere bedrijven interessant. De geavanceerde producten die we hier omschrijven zijn met name interessant voor stedenbouwkundige afdelingen van gemeente- of ingenieursbureaus die werk uit willen besteden.
 

Ik wil een Kaart op Maat

 
Ook landschapsarchitecten en verder iedereen die op het gebied van de ruimtelijke ordening actief is. Door deze manier van werken kunnen drie verschillende eindproducten worden opgebouwd namelijk: hoge kwaliteit afbeeldingen, video’s of een webmodel. Dit laatste bestand is in te zien door middel van een verkregen URL. Hiermee kan het model op internet worden bekeken vanuit de door u aangegeven posities.

Bekijk een sector

Per sector verschillen de wensen naar een kaart enorm. Bekijk hieronder alle sectoren.

Alle sectoren

Bekijk een ander type kaartbeeld

Kaartbeelden zijn er in alle soorten en maten, bekijk hieronder welk type het beste geschikt is.

Alle kaarttypen