U bent hier

Kalenders van Vroeger

Door Jim Handstede op wo, 2016-11-09 16:13

Het wordt weer kouder, de dagen korter en aanstalten worden al gemaakt voor het bezoek van de Sint later deze maand. Met het verlanglijstje in de hand geven wij alvast een voorzet voor een leuk cadeau om te geven, of te ontvangen! In november bieden wij de zeer herkenbare Kalender van Vroeger aan. Dit mooie product bundelt de kaarten uit het klaslokaal van vroeger. 

https://www.kaartenenatlassen.nl/sites/default/files/3Kalenders.jpg

Voor ieder wat wils
De serie kent 3 uitgaven, elk € 13,95Ons Eigen Land brengt onze toen elf provincies mooi in beeld. Als we een stapje verder weg staan zie je dat de kalender van Ons Werelddeel de toen meest interessante landen en gebieden in kaart brengt. Denk bijvoorbeeld aan een kaart van Landen rondom de Donau. Tot slot kom je in de kalender van Onze Wereld vooral de toenmalige koloniën, continenten en andere interessante regio's tegen.

https://www.kaartenenatlassen.nl/sites/default/files/Ons_Eigen_Land_2_0.jpg

Formaat
De kalender heeft een mooi handzaam formaat en is 24x35 centimeter groot. Vanzelfsprekend zijn de pagina's even groot, en beslaan de kaarten meer dan de helft van de pagina's. Daarnaast bevatten de pagina's zeer duidelijke cijfers, en zijn dus goed te lezen, ook van veraf. 

https://www.kaartenenatlassen.nl/sites/default/files/Ons_Werelddeel_3_0.jpg

Kaartindeling
De serie kenmerkt zich door de herkenbare stijl waarin plaatsnamen zijn weggelaten. Wel zijn stadscontouren aangebracht en wordt vooral gelet op de soorten producten, ondergrond en belangrijke vaarroutes van de tijd. Informatie nog veelal onbekend voor het grotere publiek.

https://www.kaartenenatlassen.nl/sites/default/files/Onze_Aarde_2_0.jpg

Reis terug in de tijd
De kaarten dateren dateren uit de jaren 40. En geven daarom een vernieuwde kijk op onze blik van de wereld toen. Op het eerste gezicht decoratief, maar ook zeker informatief. Verdiep je elke maand in een nieuw gebied en laat je nieuwsgierigheid de loop gaan. 

De kalenders zijn hier te bekijken.