U bent hier

WK Bijzonder

Nog net niet alle kleuren van de regenboog, maar wel bijna. Bekijk hier de meest 'bijzondere' digitale wereldkaarten. de kaarten zijn als rasterbestand maar ook als vectorbestand leverbaar.

Toon categorieën
1 - 9 van 22

Pagina's

Pagina's

Wat is een bijzondere wereldkaart?

Bijzondere Wereldkaarten onderscheiden zich van andere kaarten, door andere kleuren, formaat of thema. Onder de bijzondere wereldkaarten vindt u wereldkaarten in volcanic-rood, zilver, black-ice en toxic kleuren.  

 

Kleurgebruik

Onder de bijzondere wereldkaarten vindt u wereldkaarten in rood-tinten, zilver, black-ice en toxic kleuren. 

 

Thema’s

-Dag- en nachtkaart

-Decoratieve kleuren kaart

-Amerika/China centraal gelegen op de kaart 

-Tijdzones

-Staatkundige kaart, maar bijzonder qua kleur en/of middelpunt van de kaart in China/Amerika

-Natuurkundige kaart in bijzondere kleuren

 

Projecties

Afhankelijk van functie en/of smaak kiezen veel  mensen de Gall- of  Mercator projectie. Deze projecties zijn verschillende manieren om het oppervlak van een ronde planeet op een plat vlak te projecteren. Maar sinds het projecteren van het oppervlak van een rond hemellichaam op een plat vlak nooit tegelijk vorm- en oppervlaktegetrouw kan worden weergeven, is elke soort kaartprojectie anders van aard en functie.

Gall-Peters projectie  (zie bijv. kaart 848):  Oppervlaktegetrouwe kaart, maar minder vormgetrouw. Wordt voornamelijk gebruikt om verschillen in landoppervlak tussen landen goed te zien.

Mercator projectie (zie bijv. kaart 851 ): Vormgetrouwe kaart, maar niet oppervlakte getrouw. Noordelijke en Zuidelijke halfrond zijn uitgerekt in de breedte en hoogte t.o.v. gebied rond de evenaar. Maar wel de meest populaire kaartprojectie, die zelfs door Google wordt gebruikt.