U bent hier

Toeristische kaarten

Wat kan een kaart betekenen?
Een uitdagend kaarttype, en wel hierom. Een toeristische kaart moet duidelijk en helder zijn, maar daarnaast ook genoeg informatie bevatten. Het combineren hiervan vergt vaak meer handmatige aanpassingen dan bij andere type kaarten. Toeristische kaarten worden meestal in grote oplagen als vouwkaart gedrukt en kunnen gratis worden bijgevoegd bij diensten, of per stuk worden verkocht.

"Toeristische kaarten worden vaak mogelijk gemaakt door sponsors of adverteerders"

Points of Interest
Op een toeristische kaart staan vaak POI ‘s (Points of Interest), eigen locaties, wegen, straatnamen en relatief veel symbolen of iconen. Door kleurgebruik en minimalisering van kaartelementen die niet per sé afgebeeld hoeven worden is het resultaat vaak functioneel en prettig om naar te kijken.

De toeristische kaarten van onze hand beslaan vaak een kleiner gebied; een regio of een stadscentrum. Optioneel sluiten we een overzichtskaart bij om het overzicht te bewaren voor de gebruiker.

Vintage Roadtrip Overzichtskaart

Geschikt voor drukwerk
Vele toeristische kaarten worden mogelijk gemaakt door sponsors of adverteerders. Advertenties worden bij ons streng gecontroleerd op mogelijke fouten en indien nodig aangepast. De kaart leveren we altijd drukklaar aan en kunnen we naar wens ook zelf aanleveren bij een drukker. Ook het vouwtraject kunnen we op ons nemen om het product zo min mogelijk uit handen te geven. Omdat een kaart vaak in grote oplages wordt gedrukt vinden er meerdere correctierondes plaats. In de laatste ronde wordt de kaart als drukproef nogmaals gecontroleerd voordat deze definitief naar de drukker gaat.

Een kaart laten samenstellen?
Wilt u een toeristische kaart laten maken of heeft u een gebied dat in kaart gebracht moet worden? Aan de hand van het gebied wordt er bepaald hoe groot de kaart wordt en het daarbij behorende detailniveau. De drie elementen die een kaart maken; 

Ik wil een Kaart op Maat

 
gebied, formaat en detail staan allemaal met elkaar in verbinding. Niet helemaal voor ogen wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken, zowel telefonisch, per e-mail of tijdens een kop koffie. 

Bekijk een sector

Per sector verschillen de wensen naar een kaart enorm. Bekijk hieronder alle sectoren.

Alle sectoren

Bekijk een ander type kaartbeeld

Kaartbeelden zijn er in alle soorten en maten, bekijk hieronder welk type het beste geschikt is.

Alle kaarttypen